PROIZVODNJA IN LOGISTIKA

Proizvodnja in logistika badge red

Tiskalniki v proizvodnji in logistiki

Tiskalniki Dascom, Tally, Printronix in Microplex so vrhunski izdelki z ustreznimi konstrukcijskimi rešitvami za nemoteno delo v zahtevnih delovnih pogojih. Različne tehnologije so namenjene različnim področjem uporabe.

Transport badge

Matrični tiskalniki

Matrični tiskalniki (Matrix Printer) so na voljo v namiznih in zmogljivejših Heavy-Duty različicah. V ponudbi imamo matrične tiskalnike znamk Tally, TallyDascom in Printronix.

Tehnične lastnosti in robustnost zagotavljajo nemoteno delo tudi v najzahtevnejših delovnih pogojih, kot so proizvodne hale ali garaže.

Tipična uporaba

 • Dobavnice
 • Transportni dokumenti
 • Proizvodna dokumentacija
 • Računi
 • Servisna dokumentacija
 • Plačilne liste
Tally T2380
Transport badge

Vrstični tiskalniki

Vrstični tiskalniki (Line Printer) Printronix so na voljo v nekaj različicah, glede na namen uporabe. Model Cabinet je npr. namenjen uporabi v pisarni, saj ga odlikuje izredno nizka glasnost med tiskom.

Izredna robustnost in najnižji stroški tiska med vsemi tehnologijami zagotavljajo nemoteno delo in zadovoljstvo uporabnikov.

Tipična uporaba

 • Dobavnice
 • Transportni dokumenti in liste
 • Servisna dokumentacija
 • Plačilne liste
Printronix P8000 Cabinet
Transport badge

Termični tiskalniki

Termični tiskalniki (Thermal Printer) so na voljo v namiznih, prenostnih ter industrijskih Heavy-Duty različicah. V ponudbi imamo termične tiskalnike znamk Tally Dascom, Microplex ter Printronix.

Primerni so za najrazličnejše uporabnike in namene, od serviserjev na terenu (prenosni modeli), transportnih delavcev (mobilni modeli), do najtežjih industrijskih delovnih mest (Heavy-Duty). Večina modelov podpira tako Direct Thermal kot tudi Thermal Transfer način tiska.

Tipična uporaba

 • Servisna dokumentacija na terenu in v proizvodnji
 • Tisk nalepk in etiket
 • Tisk cenovk in specifikacij
 • Tisk črtnih in QR kod
TallyDascom DP541
Transport badge

Laserski tiskalniki

Laserski tiskalniki (Laser Printer) Microplex omogočajo najkvalitetnejši tisk na najrazličnejše materiale z uporabo Xenon Flash Fusing tehnologije, ki omogoča tudi tisk na toplotno občutljive medije (folije ipd.). Idealni so za velike serije nalepk ali etiket z vključenimi črtnimi kodami.

Krmilniki Microplex zagotavljajo možnost neposrednega nadomestila starejših modelov tudi drugih tehnologij, kot je npr. vrstična. Na voljo so modeli za tisk na posamezne liste in neskončni papir.

Tipična uporaba

 • Servisna dokumentacija
 • Serije nalepk in etiket
 • Tisk črtnih in QR kod
 • Dolgi izpisi vseh vrst
Microplex Solid 58E

Najpogostejša vprašanja

Več o tehnologijah tiska

Tiskalniki uporabljajo za delo nekaj med seboj zelo različnih tehnologij tiska. Nekatere so bolj primerne za nekatera opravila, nekatere za druga. Preberite si več o tehnologijah tiska.

Katera tehnologija je najprimernejša za nas?

Odgovor leži v opisu vaših zahtev. Če na primer potrebujete veliko število izpisov (npr. dobavnice ali podobni dokumenti) in “foto” kvaliteta ni nujna, si oglejte zmogljive matrične in vrstične tiskalnike. Če je ob tem zahtevana najvišja kvaliteta, so boljša izbira termični ali laserski tiskalniki.

V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred nakupom zamislite in čim natančneje definirate potrebe, sicer se lahko izbira pokaže kot neustrezna, bodisi zaradi zmogljivosti ali pa enostavno zaradi previsokih stroškov tiska.

Kaj je strošek tiska in kako ga izračunam?

Stroški tiska običajno pomenijo vsoto stroškov na tiskano stran ali dokument, brez upoštevanja nabavnih stroškov tiskalnika. Povedo nam, koliko nas dejansko stane ena natisnjena stran. Glede na tehnologijo tiska se izračuni močno razlikujejo.

Preberite si: Izračun stroškov tiska.

Zakaj so prenosni tiskalniki vedno le termični?

Termična tehnologija tiska zahteva najmanjše število gibljivih delov, v primeru direktnega termičnega tiska je tiskalnik še celo brez potrošnega materiala (z izjemo papirja, seveda). V primerjavi z matričnimi tiskalniki, ki so izredno zahtevni mehanski sklopi, ali laserskimi, ki so zaradi načina tiska izredno občutljivi na tresenje, so zato edina logična izbira. Le s termično tehnologijo je možno celoten tiskalnik stlačiti na velikost cigaretne škatlice, obenem pa še zagotoviti ustrezno robustnost in zanesljivost opreme ob delu na terenu.
Microplex Solid T8

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija