Printronix – najboljša izbira za vrstične tiskalnike

RD » Tiskalniki » Printronix – najboljša izbira za vrstične tiskalnike

Vsi tiskalniki Printronix – najboljša izbira za vrstične tiskalnike

Printronix Logo

Starejši tiskalniki Printronix – najboljša izbira za vrstične tiskalnike

(Niso več dobavljivi)

Printronix Logo
Sorry, No posts.

O znamki: Printronix – najboljša izbira za vrstične tiskalnike

Podjetje Printronix je leta 1974 ustanovil Robert A. Kleist v sodelovanju s partnerjema (Gordon B. Barrus, David Mayne).

Gordon B. Barrus je že pred tem odkril potrebo strank po shranjevanju dokumentov v tiskani obliki. Zapustil je službo pri podjetju Data Products in ustanovil podjetje Eikon, kjer se je ukvarjal primarno s prodajo industrijskih tiskalnikov. Podjetje ni bilo uspešno, zato se je z veseljem pridružil iniciativi in ustanovitelju znamke Printronix.

V najeti garaži (Playa Del Rei, California) je razvil in dobesedno izumil stroj, ki ga je poimenoval P300 – to je bil prototipni vrstični tiskalnik, ki je tiskal s hitrostjo 300 vrstic v minuti. Ta tiskalnik predstavlja začetek in osnovo znamke in zgodovine Printronix.

Podjetje je v naslednjih letih doživljalo velike uspehe, še posebno s pojavom osebnih računalnikov.

Zgodovina Printronix po letih

  • 1976: Izda delnice in vstopi na delniški trg (Nasdaq)
  • 1981: Odpre tovarno na Nizozemskem in postane globalno podjetje s širitvijo v Evropo, Bližnji vzhod in Afriko
  • 1985: Razširi poslovanje v Azijo z odprtjem tovarne v Singapurju
  • 1995: Vstopi na Indijski trg in podpiše dogovor z Wipro
  • 1998: Širitev na kitajski trg
  • 2001: Kupi podjetje RJS in vstopi na trg skenerjev in potrdilnih naprav (Scanners / Verifiers)
  • 2008: Z nakupom s strani Vector Capital postane privatno podjetje
  • 2009: Kupi TallyGenicom
  • 2013: Skupina Corona Investments kupi Printronix

Printronix prodajni program

Printronix v prvi vrsti razvija in izdeluje visoko kakovostne vrstične tiskalnike, namenjene najtežjim tiskalnim poslom, znane kot serija Printronix P8000. Čeprav se trg tovrstne tehnologije z razvojem elektronskega poslovanja neprestano krči, je še vedno močno prisoten v segmentih, kjer je zaradi narave procesa težko ali celo nemogoče v doglednem času zamenjati tehnologijo.

Vrstične tiskalnike že od pojava tehnologije poleg visokih hitrosti tiska odlikujejo tudi izjemno nizki stroški tiska, kar serija P8000 nedvomno potrjuje.

Dodatno ima Printronix v svojem prodajnem programu tudi visoko zmogljiva matrična tiskalnika (S809, S828), ki temeljita na lastni tehnologiji in sta programsko popolnoma združljiva z vrstičnimi tiskalniki znamke.

Matrična modela sta namenjena predvsem uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo zanesljiv matrični tisk, vendar z zahtevanim volumnom tiska ne potrebujejo višjih zmogljivosti vrstičnih tiskalnikov.

Še vedno so aktivni tudi pri razvoju industrijskih laserskih tiskalnikov, ki pa so ga v zadnjih letih nekoliko omejili na razvoj manjših barvnih laserskih tiskalnikov. Odlikujejo se predvsem po povezljivosti in enostavnosti uporabe, kakor tudi po širokem naboru podprtim medijev.

Zgodovina znamke je povezana tudi z razvojem in trženjem industrijskih termičnih tiskalnikov, namenjenih najvišjim zahtevam trga. Tržijo se pod znamko TSC Printronix Auto ID.

Velik poudarek dajejo razvoju potrošnega materiala, ki mora ustrezati visokim zahtevam najhitrejših tiskalnikov.

 

Printronix Tiskalni trak - Zgodovina Printronix

 

Printronix in RD Ljubljana

Podjetje RD Ljubljana je bilo kot solastnik Printec d.o.o. konkurent Printronixu, saj smo mu kot takratni generalni zastopnik TallyGenicom s svojimi izdelki neposredno konkurirali. Pri tem smo bili zelo uspešni, saj smo takratni tržni delež Printronix v Sloveniji znatno zmanjšali.

Ob dogodkih leta 2009 (nakup ameriškega dela proizvodnje TallyGenicom – razvoj in proizvodnja vrstičnih tiskalnikov), smo seveda svoje znanje in izkušnje ponudili novemu lastniku. Po dolgih razgovorih, testiranjih in izobraževanju smo pridobili zasttopniško in servisno pogodbo in vključili njihove izdelke v prodajni nabor Printronix Slovenija.

Od takrat se trudimo trgu zagotoviti profesionalne storitve, tako s svetovanjem kot z dobavo, namestitvijo in vzdrževanjem vse njihove opreme.

Zgodovina Printronix Slovenija se od tedaj povezuje z nami.

Povezava

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija

Namen uporabe

Glede na namen uporabe vam nudimo naslednje okvirne skupine tiskalnikov.

Namen uporabe tiskalnikov - transakcijski tiskalniki

Transakcijski tiskalniki

Transakcijski tiskalniki so namenjeni specifičnim tiskalnim opravilom, ki so vezana na transakcije. Primer so npr. bančni in poštni tiskalniki za tisk obrazcev ter blagajniški tiskalniki.

Namen uporabe tiskalnikov - neskončni tisk

Neskončni tisk

Za neskončni tisk lahko uporabljamo matrične, vrstične ali laserske tiskalnike, glede na potrebne volumne tiska in zahtevano kvaliteto izpisov.

Namen uporabe tiskalnikov - tisk nalepk in etiket

Tisk nalepk in etiket

Za tisk nalepk in etiket se uporabljajo predvsem termični in laserski tiskalniki, ki z uporabo ustreznih medijev lahko tiskajo etikete za različne potrebe.

Namen uporabe tiskalnikov - prenosni in mobilni tiskalniki

Mobilni tisk

Mobilni tiskalniki so lahko prenosni, torej ročni, ali namenjeni vgradnji v vozila. Pro ročnih prevladuje termična tehnologija, medtem ko so za vgradnjo v vozila na voljo tudi zmogljivi matrični modeli.