MATRIČNI TISKALNIKI

Matrični tiskalniki (Matrix Printer) so nepogrešljivi tam, kjer je potreben tisk v kopijah in zaželjeni nizki stroški obratovanja oz. tiska, laserska kvaliteta tiska pa ni odločilen pogoj. V našem prodajnem programu so matrični tiskalniki Tally, Tally Dascom in Printronix.

Matrična tehnologija tiska je najstarejša tehnologija, ki za tisk uporablja matrične tiskalne glave. Glede na uporabljeno tehnologijo tiskalne glave so matrični tiskalniki namenjeni različnim uporabam, volumnom in zahtevnosti tiska.

Na trgu so na voljo matrični tiskalniki z 9, 18 ter 24 igličnimi glavami. Od te tehnologije je odvisna tako kvaliteta tiska kot tudi hitrost.

Več o tehnologijah tiska

Show Filter

Format

Glava

Medij

Proizvajalec

Matrični tiskalniki Tally, Tally Dascom, Printronix

Tally Dascom 1140

A4, 9-pin

Tally Dascom 1145

A4, 24-pin

Tally Dascom 1330

A4, 24-pin

Tally Dascom 2600+

A4, 24-pin

Tally Dascom 2610+

A3, 24-pin

Tally Dascom 2810

A3, 24-pin

Tally Dascom 2820

A3, 24-pin

Tally MIP480

A4, 24-pin

Tally T5040

A4, 24-pin

Namen uporabe

Glede na namen uporabe vam nudimo naslednje okvirne skupine tiskalnikov.

Namen uporabe tiskalnikov - transakcijski tiskalniki

Transakcijski tiskalniki

Transakcijski tiskalniki so namenjeni specifičnim tiskalnim opravilom, ki so vezana na transakcije. Primer so npr. bančni in poštni tiskalniki za tisk obrazcev ter blagajniški tiskalniki.

Namen uporabe tiskalnikov - neskončni tisk

Neskončni tisk

Za neskončni tisk lahko uporabljamo matrične, vrstične ali laserske tiskalnike, glede na potrebne volumne tiska in zahtevano kvaliteto izpisov.

Namen uporabe tiskalnikov - tisk nalepk in etiket

Tisk nalepk in etiket

Za tisk nalepk in etiket se uporabljajo predvsem termični in laserski tiskalniki, ki z uporabo ustreznih medijev lahko tiskajo etikete za različne potrebe.

Namen uporabe tiskalnikov - prenosni in mobilni tiskalniki

Mobilni tisk

Mobilni tiskalniki so lahko prenosni, torej ročni, ali namenjeni vgradnji v vozila. Pro ročnih prevladuje termična tehnologija, medtem ko so za vgradnjo v vozila na voljo tudi zmogljivi matrični modeli.

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija