ZDRAVSTVO IN JAVNE SLUŽBE

Zdravstvo in javne službe badge

Tiskalniki za zdravstvo in javne službe

Zdravstvo in javne službe, kot so energetika in komunala, potrebujejo glede na naravo dela specifične tiskalniške rešitve. 

Najpogostejša, a hkrati najzahtevnejša uporaba je v vozilih (reševalna, gasilska, servisna vozila), kjer se pojavijo še posebno zahtevni pogoji in zahteve. Tem zahtevam popolnoma ustrezajo mobilni in prenosni tiskalniki Tally in Tally Dascom v matričnih in termičnih izvedbah.

V zdravniških ordinacijah in zdravstvenih domovih, povsod, kjer imajo laboratorije, so dobrodošli zanesljivi namizni termični tiskalniki. Uporabljajo se za tisk izvidov, računov in zapisnikov.

Transport badge

Matrični mobilni tiskalniki

Matrični tiskalniki (Matrix Printer) so edini, ki v razmerah, kakršne so običajne v vozilih, lahko tiskajo obstojne dokumente v kopijah. Obenem je njihov izpis obstojen, za razliko od izpisov termičnih tiskalnikov. Povezljivost je z različnimi brezžičnimi vmesniki enostavna in zanesljiva.

Tehnične lastnosti in robustnost zagotavljajo nemoteno delo tudi v delovnih pogojih, kot so gasilska, servisna ali reševalna vozila. Dobro se razumejo tako z akumulatorskim napajanjem neposredno iz vozil (12V ali 24V), kot tudi 220V napajanjem s pomočjo vmesnika.

Tipična uporaba

 • Servisna dokumentacija
 • Zapisniki s terena
 • Prevzemna dokumentacija
 • Zdravstvena dokumentacija
Tally MIP-480
Transport badge

Prenosni termični tiskalniki

V ponudbi imamo prenosne in vgradne termične tiskalnike znamke Tally Dascom.

Prenosni tiskalniki Tally Dascom so robustni, enostavni za uporabo in zanesljivi. Tipično uporabljajo Blietooth povezavo, na voljo pa so tudi WiFi modeli.

Tiskajo na papir širine 2″ – 4″ (52 – 104 mm).

Tipična uporaba

 • Zdravstvena dokumentacija
 • Veterinarska dokumentacija
 • Terenski zapisniki
 • Servisna dokumentacija in zapisniki
Tally Dascom DP541
Transport badge

Termični vgradni tiskalniki

Vgradni termični tiskalniki za vgradnjo v vozila omogočajo tisk na papir do širine 210mm (A4), kar je izjemno uporabno za zahtevnejše izpise.

Namenjeni so vgradnji v vozila, bodisi v armaturo ali posebne nosilce.

Tipična uporaba

 • Zdravstvena dokumentacija
 • Veterinarska dokumentacija
 • Terenski zapisniki
 • Servisna dokumentacija in zapisniki
Transport badge

Namizni termični tiskalniki

Termični namizni tiskalniki Tally Dascom in Printronix so namenjeni tisku v okoljih kot so laboratoriji in trgovine, glede na zahteve pa so primerni tudi za pisarniško uporabo.

Namenjeni so tisku na papir širin do 4″ (104 mm). Glede na model podpirajo tako Direct Themal (tisk na termični papir) tisk kot tudi Thermal Transfer tisk (tisk s tiskalnim trakom).

Tipična uporaba

 • Zdravstvena dokumentacija
 • Veterinarska dokumentacija
 • Servisna dokumentacija in zapisniki
 • Računi in blagajniška dokumentacija
TallyDascom DL200

Najpogostejša vprašanja

Več o tehnologijah tiska

Tiskalniki uporabljajo za delo nekaj med seboj zelo različnih tehnologij tiska. Nekatere so bolj primerne za nekatera opravila, nekatere za druga. Preberite si več o tehnologijah tiska.

Katera tehnologija je najprimernejša za nas?

Odgovor leži v opisu vaših zahtev. Če na primer potrebujete veliko število izpisov (npr. dobavnice ali podobni dokumenti) in “foto” kvaliteta ni nujna, si oglejte zmogljive matrične in vrstične tiskalnike. Če je ob tem zahtevana najvišja kvaliteta, so boljša izbira termični ali laserski tiskalniki.

V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred nakupom zamislite in čim natančneje definirate potrebe, sicer se lahko izbira pokaže kot neustrezna, bodisi zaradi zmogljivosti ali pa enostavno zaradi previsokih stroškov tiska.

Kaj je strošek tiska in kako ga izračunam?

Stroški tiska običajno pomenijo vsoto stroškov na tiskano stran ali dokument, brez upoštevanja nabavnih stroškov tiskalnika. Povedo nam, koliko nas dejansko stane ena natisnjena stran. Glede na tehnologijo tiska se izračuni močno razlikujejo.

Preberite si: Izračun stroškov tiska.

Zakaj so prenosni tiskalniki vedno le termični?

Termična tehnologija tiska zahteva najmanjše število gibljivih delov, v primeru direktnega termičnega tiska je tiskalnik še celo brez potrošnega materiala (z izjemo papirja, seveda). V primerjavi z matričnimi tiskalniki, ki so izredno zahtevni mehanski sklopi, ali laserskimi, ki so zaradi načina tiska izredno občutljivi na tresenje, so zato edina logična izbira. Le s termično tehnologijo je možno celoten tiskalnik stlačiti na velikost cigaretne škatlice, obenem pa še zagotoviti ustrezno robustnost in zanesljivost opreme ob delu na terenu.
Microplex Solid T8

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija