TRANSPORT, SERVIS IN TRGOVINA

Proizvodnja in logistika badge red

Tiskalniki za transport, servis in trgovino

Transportne rešitve za tisk dokumentacije v vozilu neposredno na lokaciji naslovnika, robustni prenosni tiskalniki za servis na terenu, izpis trgovskih dokumentov, računov in dobavnic. Vse to omogočajo tiskalniki Tally in Tally Dascom v termičnih in matričnih izvedbah.

Transport badge

Termični prenosni tiskalniki

Termični tiskalniki (Thermal Printer) so na voljo v namiznih, vgradnih in prenosnih različicah . V ponudbi imamo prenosne in vgradne termične tiskalnike znamk Tally Dascom.

Prenosni tiskalniki Tally Dascom so robustni, enostavni za uporabo in zanesljivi. Tipično uporabljajo Blietooth povezavo, na voljo pa so tudi WiFi modeli.

Vgradni termični tiskalniki za vgradnjo v vozila omogočajo tisk na papir do širine 210mm (A4), kar je izjemno uporabno za zahtevnejše izpise.

Tipična uporaba

  • Servisna dokumentacija na terenu (serviserji, dimnikarji, policija, redarstvo …)
  • Izpis zapisnikov in dokumentacije za terenske preglede
  • Izpis dokumentacije za veterinarske preglede
TallyDascom DP541
Transport badge

Matrični mobilni tiskalniki

Matrični tiskalniki (Matrix Printer) so edini, ki v razmerah, kakršne so običajne v vozilih, lahko tiskajo obstojne dokumente v kopijah. Povezljivost je z različnimi brezžičnimi vmesniki enostavna in zanesljiva.

Tehnične lastnosti in robustnost zagotavljajo nemoteno delo tudi v delovnih pogojih, kot so tovorna, servisna ali reševalna vozila. Dobro se razumejo tako z akumulatorskim napajanjem neposredno iz vozil (12V ali 24V), kot tudi 220V napajanjem s pomočjo vmesnika.

Tipična uporaba

  • Dobavnice
  • Transportni dokumenti
  • Proizvodna dokumentacija
  • Servisna dokumentacija
Tally MIP-480

Najpogostejša vprašanja

Več o tehnologijah tiska

Tiskalniki uporabljajo za delo nekaj med seboj zelo različnih tehnologij tiska. Nekatere so bolj primerne za nekatera opravila, nekatere za druga. Preberite si več o tehnologijah tiska.

Katera tehnologija je najprimernejša za nas?

Odgovor leži v opisu vaših zahtev. Če na primer potrebujete veliko število izpisov (npr. dobavnice ali podobni dokumenti) in “foto” kvaliteta ni nujna, si oglejte zmogljive matrične in vrstične tiskalnike. Če je ob tem zahtevana najvišja kvaliteta, so boljša izbira termični ali laserski tiskalniki.

V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred nakupom zamislite in čim natančneje definirate potrebe, sicer se lahko izbira pokaže kot neustrezna, bodisi zaradi zmogljivosti ali pa enostavno zaradi previsokih stroškov tiska.

Kaj je strošek tiska in kako ga izračunam?

Stroški tiska običajno pomenijo vsoto stroškov na tiskano stran ali dokument, brez upoštevanja nabavnih stroškov tiskalnika. Povedo nam, koliko nas dejansko stane ena natisnjena stran. Glede na tehnologijo tiska se izračuni močno razlikujejo.

Preberite si: Izračun stroškov tiska.

Zakaj so prenosni tiskalniki vedno le termični?

Termična tehnologija tiska zahteva najmanjše število gibljivih delov, v primeru direktnega termičnega tiska je tiskalnik še celo brez potrošnega materiala (z izjemo papirja, seveda). V primerjavi z matričnimi tiskalniki, ki so izredno zahtevni mehanski sklopi, ali laserskimi, ki so zaradi načina tiska izredno občutljivi na tresenje, so zato edina logična izbira. Le s termično tehnologijo je možno celoten tiskalnik stlačiti na velikost cigaretne škatlice, obenem pa še zagotoviti ustrezno robustnost in zanesljivost opreme ob delu na terenu.
Microplex Solid T8

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija