BANČNI TISKALNIKI, STORITVENI SEKTOR

Bančni in storitveni sektor - badge

Bančni tiskalniki v bankah, pošti, zavarovalnicah

Storitvene dejavnosti potrebujejo za svoj delovni proces včasih tudi posebne izvedbe tiskalnikov. Poleg standardnih tiskalnikov, kakršne srečamo v vsaki pisarni, so tu še t.i. transakcijski tiskalniki oz. bančni tiskalniki. To so tiskalniki, namenjeni specifično tisku ob izvedenih transakcijah – plačilih, registracijah in podobno.

Specifična uporaba, kot je na primer tisk v knjižice ali potne liste ter prometna dovoljenja, zahteva posebno tehnologijo in natančno ter zanesljivo delovanje. Obenem mora biti zadovoljeno vsem obstoječim standardom, tako glede poslovnih zahtev (predpisi, npr. izpis QR kod) kot tudi tehničnih (gonilniki, povezava, …).

Transakcijski oz. bančni tiskalniki Tally so na našem trgu prisotni že od leta 1997, ko smo nameščali model Tally 5025. Trenutno aktualni model je Tally T5040, ki vse navedene zahteve (in več) izpolnjuje z lahkoto.

Transport badge

Matrični transakcijski tiskalniki

Matrični transakcijski tiskalniki Tally so na našem trgu prisotni že desetletja. Bančni tiskalnik Tally T5040 je naslednik modelov Tally T5025, Tally 5023 in Tally 5023+, ki so bili OEM različice Wincor Nixdorf ter IBM bančnih tiskalnikov. Tiskalnik Tally T5040 je vodilni po številu namestitev v Sloveniji, saj ga uporabljajo tako mnoge banke in Pošta Slovenije, kakor tudi mnogi industrijski  in provatni uporabniki.

Posebne funkcionalnosti, kot sta samodejna poravnava dokumentov in samodejna prilagoditev tiska glede na debelino dokumenta, zagotavljajo nemoteno delo z najrazličnejšimi mediji.

 

Tipična uporaba

  • Servisna dokumentacija do formata A4
  • Bančni ali poštni dokumenti (potrdila, računi, čeki, …)
  • Tisk v knjižice (potni listi, klubske knjižice, šole vožnje, …)
  • Registracija motornih vozil (računi in zapisniki, prometna dovoljenja, …)
Bančni tiskalniki - Tally T5040

Najpogostejša vprašanja

Več o tehnologijah tiska

Tiskalniki uporabljajo za delo nekaj med seboj zelo različnih tehnologij tiska. Nekatere so bolj primerne za nekatera opravila, nekatere za druga. Preberite si več o tehnologijah tiska.

Katera tehnologija je najprimernejša za nas?

Odgovor leži v opisu vaših zahtev. Če na primer potrebujete veliko število izpisov (npr. dobavnice ali podobni dokumenti) in “foto” kvaliteta ni nujna, si oglejte zmogljive matrične in vrstične tiskalnike. Če je ob tem zahtevana najvišja kvaliteta, so boljša izbira termični ali laserski tiskalniki.

V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred nakupom zamislite in čim natančneje definirate potrebe, sicer se lahko izbira pokaže kot neustrezna, bodisi zaradi zmogljivosti ali pa enostavno zaradi previsokih stroškov tiska.

Kaj je strošek tiska in kako ga izračunam?

Stroški tiska običajno pomenijo vsoto stroškov na tiskano stran ali dokument, brez upoštevanja nabavnih stroškov tiskalnika. Povedo nam, koliko nas dejansko stane ena natisnjena stran. Glede na tehnologijo tiska se izračuni močno razlikujejo.

Preberite si: Izračun stroškov tiska.

Zakaj so prenosni tiskalniki vedno le termični?

Termična tehnologija tiska zahteva najmanjše število gibljivih delov, v primeru direktnega termičnega tiska je tiskalnik še celo brez potrošnega materiala (z izjemo papirja, seveda). V primerjavi z matričnimi tiskalniki, ki so izredno zahtevni mehanski sklopi, ali laserskimi, ki so zaradi načina tiska izredno občutljivi na tresenje, so zato edina logična izbira. Le s termično tehnologijo je možno celoten tiskalnik stlačiti na velikost cigaretne škatlice, obenem pa še zagotoviti ustrezno robustnost in zanesljivost opreme ob delu na terenu.
Microplex Solid T8

Zastopstva - Proizvajalci tiskalnikov

Če iščete zamenjavo za vaše obstoječe tiskalnike z novimi tiskalniki iste znamke, izberite svoj tiskalnik med izdelki naših principalov.

Tally Slovenija
Tally Slovenija
Printronix Slovenija
Microplex Slovenija